-A A +A

Vaikuta siivouskustannuksiin

Siivous on kustannus, joka halutaan pitää kurissa. Myös kiinteistön omistaja ja tilojen käyttäjät voivat vaikuttaa siivouskustannuksiin.

Kiinteistön kunto

Kun pintamateriaalit ovat ehjiä ja perussiivoukset sekä pintojen hoidot ja suojaukset tehty tarpeen mukaan ja ajallaan, ylläpitosiivous sujuu kevyillä työmenetelmillä nopeasti ja tehokkaasti.

Lattiamateriaalivalinta

Lattiamateriaalin valinnalla vaikutetaan siivouskustannuksiin.
Elinkaarikustannukset laskemalla havaitaan, kannattaako materiaalikustannuksissa säästää. Väärä tai huonolaatuinenmateriaali osoittautuu elinkaarikustannuksia laskettaessa usein huomattavan arvokkaaksi. Myös materiaalin  väri ja kuosi vaikuttavat kustannuksiin. Yksivärisissä tummissa ja hyvin vaaleissa lattioissa lika ja kulutus näkyvät. Lattioiden pitäminen siistinä kyllä onnistuu,kunhan siivotaan riittävän usein.

Puhtaustasovaatimus

Kaikki tilat kaipaavat siivousta, toiset enemmän ja toiset vähemmän. Kun tilaa käytetään paljon ja hygieniavaatimukset ovat suuret, tilaa voidaan siivota useammankin kerran päivässä. Vähän käytössä oleva tila kaipaa siivousta harvemmin. Puhtaustasovaatimus vaikuttaa suoraan siivouskustannuksiin.

Siivottavuus

Pinnat saa siivottua puhtaaksi, kun niillä on mahdollisimman vähän siivousta haittaavia tavaroita. Tämä pätee niin kaluste- kuin lattiapintoihin.
Parempaan puhtaustasoon samalla rahalla päästään, jos pinnat pystyy siivouksen ajaksi siistimään mahdollisimman vapaiksi.  

Rakenneratkaisut

Rakenneratkaisut voivat haitata siivousta.  Korkean lasiseinän puhdistus ei ehkä onnistu ilman nosturia. Liian lähellä seinää olevat pylväät estävät lattian puhdistamisen kauttaaltaan koneellisesti jne. Rakennuksia ei tehdä siivousta varten, mutta mikään rakennus ei säily kauniina ja kunnossa ilman siivousta.

Lian sisäänkantautumisen estäminen

Päällystetty piha-alue sekä riittävän isot tuulikaappi- ja ovimatot estävät lian kulkeutumista sisälle. Suuri osa siivottavasta liasta tulee kiinteistöihin ulkoa jalkineiden mukana. Siksi lika kannattaa pysäyttää heti ulko-ovelle. Siivoustarve vähenee.