-A A +A

Sipi-rata               

Sipirata.pdf

Radan kokoaminen                                                                                                                                                                                                         

Tarvitset esim. vihreätä huopamattoa nurmikoiksi. Kävelytiet voit laittaa harmaasta huopamatosta. Radan keskelle voit laittaa viherkasveja, silkkikukkia, lammikon, kiviä, puistonpenkin tms. Voit tehdä radasta myös oman sovelluksen.

 


Jalkojen pyyhintä

Aseta matalareunainen allas (vaikka uunipannu) radan alkuun johon laitetaan hieman vettä ja hiekkaa. Aseta imukykyinen matto altaan viereen.
Lapset astuvat vuorollaan kenkineen altaaseen, jonka jälkeen pyyhkivät kengät niin hyvin mattoon, että kurasta jää siihen jäljet.


Pöydän pyyhintä

Laita pienen pöydän pinnalle esim. kauraryynejä tai jotakin muuta helposti pyyhittävää. Roskakori pöydän alle.
Pöytä pyyhitään mikrokuitupyyhkeellä siten, että tehdään kahdeksikon muotoista pyyhkimisliikettä. Välillä liinasta käännetään uusi, puhdas pinta ja jatketaan pyyhkimistä.


Roskien lajittelu

Varaa lajitteluastiat jätepaperille, kartongille, lasille, sekajätteelle ja mahdollisesti myös biojätteelle. Voit laittaa lajitteluastioiden kylkeen kuvan tai tekstin ko. astiaan kuuluvista jätteistä.
Laita lajitteluastioiden lähelle kasaksi vanhoja lehtiä, mehutölkkejä, lasipurkkeja, perunoita tms. Lapset opettelevat lajittelemaan jätteet niille kuuluviin astioihin.


Tavaroiden paikoilleen laittaminen

Varaa leluille ja tavaroille lajittelulaatikot joiden kylkeen teksti tai kuva. Laita lattialle kasaksi leluja, kyniä, lapasia, sukkia, pipoja.
Lapset opettelevat lajittelemaan tavarat niille kuuluviin laatikoihin.


Palkintojen jako

Hyvästä suorituksesta on kiva palkita pienellä palkinnolla.