-A A +A

Nuoret puhtausalan kesätöissä

Tuhannet nuoret aloittavat pian kesätöissä, jolloin he luovat ensimmäisiä kosketuksiaan työelämään. Osa nuorista onnistuu saamaan työpaikan puhtausalalta. Tiedämme, että puhtausalalla pidempään toimineet viihtyvät alalla. 86 % siivoustyötä tekevistä on tyytyväisiä työhönsä. Parhaimpia puolia ovat työn itsenäisyys, asiakkaiden tyytyväisyys, hyvät työkaverit sekä työn monipuolisuus ja vaihtelevuus. Tyytyväisyys työhön lisääntyy työvuosien myötä (PUHTAUS&PALVELUsektorin tutkimus 2004).

Mitä voisimme tehdä, jotta myös alaan ensimmäistä kertaa tutustuva nuori kokisi alan hyvät puolet?

Oletko pohtinut, millaisena oma organisaatiosi ja sen työkohteet näyttäytyvät kesätyöntekijälle? Suomen Siivoustekninen Liiton julkaisusarjassa on ilmestynyt diasarja, jossa esitellään tutkimustuloksia nuorten odotuksista työstä. Aineistoa voi käyttää esimerkiksi keskustelun pohjana, kun suunnitellaan nuorten kesätyökohteita,  työtehtäviä ja perehdytystä.

Diasarjan lisäksi sivuilla on päivittäin täytettäväksi tarkoitettu kalenteri Kehu kesätyöntekijä päivässä, joka muistuttaa palautteen antamisen tärkeydestä. Nuoret haluavat kokea onnistumisen iloa työssään.

Kesätyöntekijöille tarkoitettu Opas puhtausalaan esittelee alan välineistöä, työmenetelmiä, toimisto- ja wc-tilan siivousohjeet, työturvallisuuteen liittyviä perusasioita sekä asiakaspalvelunäkökulmaa alaan ensimmäistä kertaa tutustuvalle suomeksi, ruotsiksi, englanniksi, eestiksi ja venäjäksi. Oppaassa on 24-sivua ja sen koko on 10 x 21 cm.

Oppaan kappalehinta on 4,59 € (sis. alv 10 %)
Verkkokauppaan

Käy tutustumassa ja anna palautetta!
 
Diasarja
Kehu-kalenteri